Hus

Alt du skal vide om forældrekøb

single-image

Det er forskelligt, hvornår unge mennesker flytter hjemmefra. Nogle gør det inden de bliver myndige, mens andre bliver boende hos deres forældre i mange år efter, de er fyldt 18. At flytte hjemmefra er en spændende og følelsesmæssig affære, som betegner et nyt kapitel i både forældrenes og barnets liv. Det kan dog være svært at finde en lejlighed eller et hus, og derfor er der mange forældre, der tyr til forældrekøb.

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb betegner den situation, hvor forældrene køber en lejlighed eller et hus, som barnet lejer sig ind i. Der er både fordele og ulemper ved forældre køb. En af fordelene er, at det huslejen oftest er lavere end for lejeboliger i samme område. Derudover er det muligt at sælge boligen med fortjeneste, og det er muligt at bygge om, hvis det skulle lyste. En af ulemperne er, at forældrene står med en lejlighed eller et hus, som kan blive svært at sælge igen.

Regler for beskatning

Når boligen skal sælges igen, og hvis den er steget i værdi, skal der betales skat af fortjenesten. Grunden til dette er, at det ikke er ejerne af boligen, som har boet deri. Et alternativ hertil er, at forældrene kan sælge boligen under markedspris til barnet, som derefter kan sælge boligen. Benyttes denne mulighed, bliver fortjenesten ikke beskattet, og derfor kan der spares penge.

Få hjælp til et forældrekøb

Der er mange dokumenter og papirer, der skal underskrives og læses igennem, når en bolig bliver købt og solgt. Det samme gælder, når det er et forældrekøb. For at komme bedst muligt igennem processen, kan du hyre en advokat. Bor du i Midtjylland, så kontakt en advokat i Herning. En advokat kan hjælpe med både køb og salg af ejendomme. Derudover er handelsvilkår, krav og bekymringer også elementer, som advokaterne kan hjælpe med.

You may also like