Hus

Drømmer du om nyt køkken? Sådan overbeviser du din udlejer

single-image

Der er rigtigt mange fordele ved at bo til leje. Men der er også nogle ulemper. En af de store er, at man ikke selv bestemmer, hvornår noget skal renoveres eller skiftes ud. Det kan derfor godt være svært, hvis man er træt af det nuværende køkken, og virkeligt ønsker sig et nyt. Heldigvis kan der være mange gode grunde til at skifte et køkken ud, og nogle af dem, kan måske endda overbevise din udlejer. Så læs med her, og find måske lige det argument der skal til, når du næste gang forsøger at få det køkken, du altid har drømt om.

Kvalitet er billigere i længden

Et nyt køkken er en betragtelig omkostning for din udlejer, og derfor er økonomien noget af det, der skal tænkes nøje over. Rigtig mange lejeboliger er udstyret med billigt inventar, for at holde omkostningerne nede. Men selvom det er en besparelse på den korte bane, vil det ofte være langt dyrere i længden. Billige køkkener holder simpelthen ikke lige så længe, som et godt kvalitetskøkken gør. Et billigt køkken fremstår også hurtigt slidt og kedeligt. Skuffer der hænger, og en bordplade med mærker, er ikke ligefrem noget der sælger, næste gang der skal findes en lejer. Du kan derfor roligt argumentere for, at kvalitet vil forhøje værdien af lejeboligen, og være en stabil løsning for de næste mange år.

Skift det hele og få et nyt udtryk

Måske synes din udlejer, at det er nok blot at udskifte de dele af køkkenet, som er blevet slidt eller gået i stykker. Men med delvis udskiftning af et køkken, vil det stadig fremstå forældet og kedeligt. Hvis hele køkkenet udskiftes, er der god mulighed for at give lejeboligen et friskt og moderne udtryk. Når dele af køkkenet skal udskiftes, varer det alligevel ikke længe, før flere dele begynder at trænge til fornyelse. Ved at skifte det hele på en gang, slipper din udlejer for at skulle tage sig af det, de næste mange år frem. Det nye køkken vil løfte hele lejligheden, og ikke blot give en højere økonomisk værdi, men også gøre den mere eftertragtet.

Gør brug af din erfaring

Din udlejer ejer muligvis boligen, men det er dig, som bor der, og dig, der har erfaring med anvendeligheden af køkkenet. Du skal derfor sørge for at gøre brug af din erfaring, og fortælle din udlejer om de ting der virker, og de ting der ikke virker, i det nuværende køkken. Argumenter for, at din erfaring vil gøre køkkenet mere anvendeligt, også for de næste lejere. Måske kender du lige til et problem med manglende skabsplads, eller at det ville give mening at flytte rundt på nogle af skabene, for at få mere bordplads. Argumenter for, at det er smart at samarbejde med sin lejer om renoveringen, i stedet for at gøre det mellem lejere, fordi din levede erfaring i boligen, sikrer mod fejl der skal rettes senere.

You may also like