Indretning

Sådan finder du den perfekte seng Står du og overvejer at få en ny seng? En seng er ikke bare en seng. Du tilbringer næsten en tredjedel af dit liv i sengen, så det er vigtigt, at den er i ordentlig kvalitet og støtter din krop ordentligt. Hvis du sover dårligt, kan det ofte have noget med sengen at gøre og det kan have indflydelse på din dagligdag, dit humør og meget andet. Derfor er det helt essentielt at finde en god seng. Der er dog flere ting, du skal overveje, inden du investere i din nye seng. Det er noget, vi kommer ind på i denne artikel.

single-image

Sådan finder du den perfekte seng
Står du og overvejer at få en ny seng? En seng er ikke bare en seng. Du tilbringer næsten en tredjedel af dit liv i sengen, så det er vigtigt, at den er i ordentlig kvalitet og støtter din krop ordentligt. Hvis du sover dårligt, kan det ofte have noget med sengen at gøre og det kan have indflydelse på din dagligdag, dit humør og meget andet. Derfor er det helt essentielt at finde en god seng. Der er dog flere ting, du skal overveje, inden du investere i din nye seng. Det er noget, vi kommer ind på i denne artikel.

Hvad er dit budget?

Først og fremmest er det vigtigt at overveje hvad dit budget til sengen er. Det er som sagt vigtigt, at du investerer en del penge i sengen, for at få den rette kvalitet og komfort. Du skal dog ikke betale mere end du har råd til, så start med at finde dit budget. Hvis du køber en seng i ordentlig kvalitet fra begyndelsen, vil den kunne holde længere og du vil kunne sove bedre.

Funktioner og størrelse

Dernæst skal du overveje størrelsen på din nye seng. Sover du alene eller sammen med en? Har du plads til en halvanden-mands seng eller en dobbeltseng? Her handler det altså om, hvor meget plads I hver især skal have i sengen og hvor meget plads i har i soveværelset. Hvis I har et lille soveværelse, skal i også tænke på, om sengen skal fylde det hele. I forhold til funktioner skal du tænke over, om du har brug for opbevaring under sengen med eksempelvis skuffer eller lignende. Eller skal der være plads under den, så der kan blive støvsuget under den? Der er mange forskellige sengetyper at vælge imellem. Du kan eksempelvis vælge en elevationsseng, så du kan sidde mere op i sengen eller blot ligge højere med hovedet. Det kan der være mange fordele i.

Valg af madras

Du kan vælge imellem mange forskellige madrasser, herunder springmadrasser, boksmadrasser og topmadrasser. Du kan også vælge en kontinentalseng, hvor både boksmadras og topmadras er inkluderet. Sidst men ikke mindst Der kan også være en fordel i at vælge madrasser, der er åndbare, fleksible, antibakterielle og allergivenlige. Alle disse faktorer får du med, hvis du eksempelvis investerer i Dunlopillo senge. Så er du sikker på at få den bedste søvnoplevelse.

Når du skal vælge madrassen, kan du også vælge mellem forskellige fastheder, som igen har en indvirkning på din søvn. De forskellige fastheder afhænger også af din vægt og hvordan du har det bedst med at sove. Du kan oftest vælge mellem medium, fast eller ekstra fast. Ofte er madrasserne også inddelt i komfortzoner, så madrassen kan tilpasse sig din krop. De forskellige komfortzoner afgør, hvordan du ligger i sengen.

Design

Du skal selvfølgelig også tænke over sengens design. Skal den have et sengestel eller er det fint bare med en boksmadras. Det kan være, at du gerne vil have et sengegærde, så du kan læne dig op ad det og læse i sengen. Sørg for, at sengens design passer ind i dit hjem og din stil. Med alle disse faktorer, skal du nok finde den perfekte seng til dig.

You may also like