Uncategorized

Hold et hyggeligt sommerarrangement

single-image

Sommeren står for alvor for døren. Sommeren er lig med ture til stranden, picnic ture i parken, shoppingture i gågaden, men det er også tiden for lækre middage på terrassen for venner og naboer. Sådan en aften på terrassen er noget af det hyggeligste, når man er i godt selskab og spiser lækker mad. Få her nogle forskellige tips til en succesfuld sommeraften.

Sammensæt en lækker menu

Sommeren er også tiden for grill, og derfor ville det næsten være synd ikke at grille. En idé til en menu, som med garanti vil elskes af dine gæster, er grillet pulled pork med en sommersalat og nye kartofler. Start med dagen før at gnide en nakkesteg ind i en BBQ-sauce. Den kan du enten købe færdig eller lave den selv. Spar endelig ikke på det. Derefter pakker du den ind i køkkenfilm og lader den trække på køl natten over. Dagen efter lægges stegen på grillen ved cirka 100 grader indtil kernetemperaturen når op på 90 grader. Det vil tage omkring 3-4 timer. Når stegen er færdig, vil den kunne trækkes fra hinanden og dine gæster vil elske det. Imens stegen er på grillen, kan du forberede en frisk salat bestående af f.eks. tomat, jordbær, vandmelon og fetaost.

Tilbyd gæsterne en ”dessert”

Når du og dine gæster får masser af lækker mad til hovedret, er der sjældent plads til dessert. Dog kunne du sent på aftenen tilbyde en kop kaffe og købe en flaske whisky, som I kan smage sammen. Det er en fin afslutning på middagen, som til gengæld ikke fylder det store. Køb din whisky her. Hvis ikke du er til den slags spiritus eller kaffe, så lav en let og simpel dessert. Det kunne f.eks. være en frisk frugtsalat med en vaniljecreme til. Her kan du bare vælge alle dine yndlingsfrugter og skære dem ud i nogle mundrette stykker og piske en enten købt eller hjemmelavet vaniljecreme til.

Sørg for, at dine gæster ikke fryser

Selvom det tidligt på aftenen sikkert er dejligt lunt, så rammer det lige pludselig og bliver mere køligt. Sørg derfor for f.eks. at have nogle tæpper klar, som I kan sidde med. Eller måske du er så heldig at have en form for varmelampe, du kan sætte ud sent på aftenen. Det er i hvert fald træls at sidde og fryse.

Aftenens underholdning

Snakken går sikkert rigtig fint, men hvis du for alvor vil sætte gang i stemningen, snakken og diskussionerne, så spil nogle selskabsspil med dine gæster. Der findes flere spil, som drejer sig om at sætte gang i et selskab og lære de andre bedre at kende. Måske du allerede ligger inde med den slags, men ellers gå ned og invester i et, for det er som regel virkelig sjovt.

Med alle disse fifs har du opskriften på en garanteret rigtig succesfuld aften, som dine gæster sjældent vil glemme. Nu er der ikke andet tilbage end at få sendt en invitation af sted og få begyndt på forberedelserne.

You may also like