Elektronik

Fremtiden er trådløs

single-image

Det er ikke mange år siden, at de fleste af vores elektriske apparater havde behov for ledninger – både til strømforsyning samt for at kunne kommunikere med andre apparater. Meget er dog sket siden: Telefonen var en af de første til at smide ledningen, men i dag er de fleste computermus eksempelvis også trådløse. Det kan være en lettelse, så man slipper for filtrede ledninger, som ikke er lange nok og derfor forhindrer, at man kan bevæge musen gnidningsløst.

Køb en USB hub til din PC

Tabet af ledning stiller dog krav til musen kan kommunikere med computeren på en anden vis, og her er der ofte behov for en usb-forbindelse. USB-porten bruges dog til meget, og det kan derfor være en ide, at anskaffe sig en USB hub, så man kan øge antallet af usb-porte i computeren. Med USB hubs kan man nemlig øge computerens USB-porte betydeligt – og en port kan blive til 7 porte. En af de eneste ting, du skal tage stilling til er om din USB hub skal være med eller uden strømforsyning.

Lidt ledninger slipper man ikke for

Det kan virke omsonst at få en trådløs mus for derefter at købe en USB hub med ledning. Det er dog også muligt at købe hubs, som modtager deres strøm fra selve computeren igennem USB-stikket. Det kan være et rigtig fint valg, og på denne måde er du ikke nær så afhængig af, at skulle befinde dig i nærheden af en stikkontakt, hvis du anvender en bærbar. Hubs med ledning har dog den fordel, at de selvsagt ikke tærer på computerens strøm i samme grad som den ledningløse. S
Selv om der er mange fordele ved trådløse apparater, er det dog ikke altid den bedste løsning, så helt slipper vi nok ikke for de genstridige ledninger de næste mange år.

You may also like