Gode råd

Flere og flere danskere investerer i udlejningsejendomme

single-image

I en verden, hvor renterne bliver ved med at falde, og hvor det efterhånden koster penge at have penge stående på en opsparing, så har danskerne for alvor fået øjnene op for alle de mange investeringsmuligheder. Der bliver investeret i alt fra aktier til valuta, og seneste skud på stammen hos mange private er investeringer i udlejningsejendomme. Der er altid stor efterspørgsel efter billige lejligheder i de større byer, og der er derfor stort potentiale i at købe en ejendom og leje den ud efterfølgende – og ofte behøver man ikke verdens største formue for at kunne købe ejendommen.

Bankerne yder markante lån til investering i ejendomme

Efter finanskrisen har det generelt været sværere at låne penge til f.eks. køb af ejendom, men disse sorte tendenser bliver mere og mere udviskede i disse år. Det er blevet lettere at låne penge til ejendomskøb, og det har også gjort det muligt for helt almindelige danskere at investere i lejligheder og ejendomme – selv i de større byer.

Det er naturligvis ikke givet, at banken vil yde lån til en herskabslejlighed, men i mange tilfælde kan man gennem konstruktiv forhandling komme frem til et godt lån. Herefter behøver man sådan set ikke at gøre mere, idet der findes utallige private ejendomsforeninger, der kan klare alt det sure arbejde for en. Dermed får man et solidt afkast på sin investering hver måned, og det er ofte en rigtig god forretning, hvis ejendommen er god og sund.

Danskernes formue er større end nogensinde før

Udover de lave renter og de mange gebyrer, så er en anden forklaring på danskernes investeringslyst, at de simpelthen har fået flere penge mellem hænderne. Danskernes formue er steget betragteligt over de seneste år, og efterhånden som bankerne begynder at tage gebyrer for at have pengene stående på en konto, så er lysten til andre investeringer meget større. Den større formue betyder som regel også, at mange kan ligge et stort beløb i udbetaling på ejendommene og betale det dyre banklån af hurtigt – dermed bliver der bedre mulighed for at købe endnu en ejendom efterfølgende.

Udbuddet af ledige lejemål presser lejen i vejret

Som alle ved er udbud og efterspørgsel med til at styre markedet indenfor alle områder i vores samfund; fra priserne hos grønthandleren og til huspriserne i eftertragtede områder. Af netop denne grund ser man også en eksplosiv udvikling i lejepriserne i særligt de største byer, idet efterspørgslen er skyhøj. Dette leder til et større afkast hver måned for dem, der ejer ejendommene, og det er endnu en grund til, at selv private er med på opkøbsbølgen.

De billige lejligheder er ikke lette at finde i de større byer, men det er dog stadig muligt at få et billigere lejemål, hvis man er villig til at gå lidt på kompromis med lejlighedens stand. Huslejen er ofte livsvigtig for udlejerens pengepung og investering, og dermed kan man være heldig, at lejligheder eller hele huse bare skal lejes hurtigt ud. Dette er noget som en del lukrerer på, og det er naturligvis en stor risiko for de mange private udlejere – hvis ikke der kommer husleje ind, så koster det mange penge på bundlinjen. Risikoen er dog værd at løbe for rigtig mange danskere, og der skal en stor økonomisk recession til for at ændre på dette faktum.

You may also like