Gode råd

Indret dit hjem, så der er plads til dine smerter

single-image

Det er ikke altid lige nemt at sørge for gode, hjemlige rammer, når man oplever en belastning eller smerter. Her kan du få nogle gode råd til, hvad du kan gøre.

Lav hjemlige foranstaltninger til din vej rundt i huset

Døjer du med smerter og har brug for at komme rundt i dit hjem med kørestol eller gangstativ, er det en god idé at sørge for, at der er en ryddelig passage i de arealer, du opholder dig i. Særligt kan badeværelset indrettes med en skydedør, så du kan rulle på plads ved toilettet og badet.

 Har du brug for at gribe fat i møbler undervejs på din tur fra soveværelse til badeværelse, er det vigtigt at placere solide møbler, du kan støtte dig op ad, så du ikke risikerer at falde. Det kan f.eks. være ved pludselige smerter, eller hvis du har svært ved at gå på benene.

Bor du i et toplanshus, kan du få installeret en lift til at transportere dig og din kørestol op ad trapperne, så du undgår at trække din krop opad.

Sørg for lettilgængelig opbevaring af din medicin

Hvis du har gigt, smerter eller svage led kan det nogle gange være praktisk, hvis du slipper for at skrue låget af bøtter, som du har din medicin i. Der findes smarte pilleæsker, som ikke kræver det store at lukke op og i igen efter brug, hvor du også kan fordele din medicin på ugedagene. Sørg dog for at opbevare dem utilgængeligt for børn og dyr.

Hvis du f.eks. benytter dig af CBD-olie til smertelindring, som er et af de produkter, nogle tyer til, så husk at CBD-olie skal opbevares i køleskabet for at holde sig bedst. 

CBD-olie kan muligvis være med til at lindre og afhjælpe forskellige former for smerter som f.eks. nervesmerter, kroniske smerter som gigt, rygsmerter m.fl. Man bliver ikke påvirket af det og det er helt lovligt at benytte. Vær dog meget opmærksom på, at CBD-produkter generelt ikke er medicin. Det er derfor ikke produkter, som kan kurere smerter eller forskellige sygdomme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like