Have

Guide til at fjerne ukrudt

single-image

Er du også ved at være træt af at se på alle de planter, som bare ikke hører hjemme i din have? Foråret og sommer blomstrer frem, og det betyder, at ukrudtet også vælter frem – og det er svært at holde nede. Få tips og tricks til at fjerne ukrudtet hos Sladderbladet. Her kan du læse og få inspiration til dit hus og have og mange andre ting.

 

Vælg mellem sprøjtemiddel eller ej

Står du overfor den beslutning, om du skal bruge kemikalier eller ej til at fjerne ukrudtet, er der en række spørgsmål, som du sikkert gerne vil have besvaret. Sprøjtemiddel er helt sikkert den hurtigste og nemmeste måde at komme ukrudtet til livs, men det er også den mindst miljørigtige metode. Fordelen ved at bruge kemikalier kan være, at du hurtigere har en flot og sommerklar have. Er du dog typen, som godt kan lide lidt havearbejde og ikke er bleg for at tage arbejdshandskerne på, vil det være en klar fordel at vælge kemikalierne fra.

 

Organiser dit havearbejde

For at få den bedste effekt ud af dine anstrengelser i haven, er det en god idé at organisere dit havearbejde. På den måde sikrer du, at du kommer hele haven igennem, når du skal på jagt efter ukrudtet. Start derfor et bestemt sted og gør det område færdig, før du bevæger dig videre i haven. På den måde kan du blive mere omhyggelig og grundig i dit arbejde.

 

Få hjælp af maskiner og redskaber

Der findes et hav af forskellige maskiner og redskaber, som kan hjælpe dit til hurtigere og mere effektivt havearbejde. Brug f.eks. en mælkebøtte-optager, så du får mælkebøtternes rod med op, når du er på jagt efter dem. Du kan med fordel forsøge at gøre det samme med alt andet ukrudt, nemlig at få roden med op. På den måde mindsker du muligheden for, at dit ukrudt kan vokse videre, og du vil opleve, at der vil gå længere tid før, ukrudtet kommer igen. Dog vil det blive svært helt at undgå, at det kommer igen.

You may also like