Gode råd

Råd til at spare penge på indkøbene af dagligvarer

single-image

I en tid hvor priserne på mange produkter stiger og stiger, giver det rigtig god mening at spare penge på indkøb af dagligvarerne. Men hvordan kan man lige gøre det smartest? Her i artiklen får du nogle gode råd til lige netop dette. Læs med og lad dig inspirere!

Se tilbudsaviser

Det helt klassiske trick er at kigge i tilbudsaviser og tilbudsapps for at finde de produkter, der er billige. Du kan for eksempel lave din madplan ud fra de varer, der er på tilbud. Her kan det for eksempel være en god idé at kigge efter sæsonens råvarer. Brug tilbudsaviserne til at sammenligne priserne hos de forskellige butikker.

Køb køkkenrulle, toiletpapir og lignende i større mængder

På produkter som køkkenrulle og toiletpapir kan det ofte godt betale sig at købe ind i større mængder for at opnå en besparelse. Selvom udgiften måske godt kan virke stor her og nu, vil det bliver billigere i det lange løb. Du kan også bruge dette tip, hvis du for eksempel falder over et godt tilbud på eksempelvis køkkenruller, hvor der måske ikke er decideret mængderabat men blot et godt tilbud. Vær her opmærksom på, hvor meget man kan købe pr. kunde. Kig også altid efter stykprisen eller prisen pr. kg. hvis det drejer sig om fødevarer. Kig selvfølgelig også altid på holdbarheden.

Planlæg indkøbene og tænk over benzinen

En fejl mange begår, når de tager på tilbudsjagt er, at de kører rundt i op til flere forskellige butikker i alle leder og kanter af byen. Skal du for eksempel kun have mælk i en butik, er det ikke sikkert, at det kan betale sig at køre efter det grundet prisen for transporten dertil. Prøv derfor så vidt muligt at samle dine indkøb, så der er noget at køre efter, de steder, du skal købe ind. Kan du købe alt et sted eller i butikker tæt på hinanden, er det at foretrække. Så vil du også spare en masse tid i transport. Og tid er jo noget, som vi alle gerne vil have mere af.

Det giver ligeledes mening at handle stort ind, når du er ude at handle, så du ikke skal ud at køre flere gange om ugen. Det er igen en god mulighed for at spare noget tid i hverdagen.

Følg dit forbrug

Det er vigtigt at følge dit forbrug hver måned, så du er sikker på, at du følger dit budget. Det er også her, hvor du måske kan finde steder, hvor du kan spare yderligere. Det kan være, hvis du ofte laver impulskøb. Et godt råd er at lave et Excel-ark, hvor du skriver ind, hvor meget du har brugt de forskellige måneder. Det kan også give et konkurrenceelement, hvor du kan se, om du kan slå de tidligere måneder og spare endnu mere. Ud over at gøre det månedsbasis, kan du også gøre det på ugebasis.

Et godt tip er også at lave en separat madkonto, hvor du hver måned sætter de penge ind på, som du har budgetteret med. Det gør det lidt nemmere at følge budgettet over tid, så du ikke bare føler, at du ikke kan bruge mere, end du har budgetteret med.

Bonustip

Gem og tjek altid boner, når du har købt ind. Det hænder at nogle varer er gået forkert ind, og der er jo ingen grund til at betale overpris.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like