Have

Snerydning og saltning af fortov – gode råd

single-image

Snerydning er en uundgåelig opgave i vintermånederne, når først sneen falder og bliver liggende. Her er nogle gode tips til snerydning og forskellige muligheder, samt til saltning af fortovet.

Tips til din snerydning

Du kan bruge en sneskovl, som fås i forskellige størrelser, når der kommer til skovens størrelse. Dette er en populær løsning, hvis du skal rydde mindre områder. Når du rydder sne, så kast ikke sneen tilfældigt omkring dig, men kast den væk fra indkørsler, gangstier og områder, hvor du går eller kører for at forhindre, at den ophober sig igen.

Et godt råd er at begynde snerydningen så tidligt som muligt for at forhindre, at sneen bliver pakket tæt sammen og bliver sværere at fjerne. Derfor er det godt at tage det hen ad vejen, inden du sner inde, eller det bliver for overvældende.

Snerydning og saltning med professionelt udstyr

Hvis du bor på en privatvej, vil du ikke få udført snerydning, som hvis din bolig ligger på en offentlig vej. Det er også lovpligt at få ryddet din sne væk, hvis du bor op ad en offentlig stil.

Som grundejerforening eller privat person kan du bestille en professionel snerydning. Snerydning pris kan variere, hvilket du kan opveje med sneens omfang.

Saltning af fortovet

  • Vejsalt smelter is og sne ved lavere temperaturer, men sørg for at sprede vejsaltet jævnt for at undgå overforbrug, samt da overdrevet saltning kan opløse i smeltevandet og skabe mere is, hvis det ikke spreder sig jævnt.

  • For at forhindre, at saltet kommer ind i hjemmet, kan du bruge fodmåtter ved indgangsdørene eller skylle fødderne, inden du træder indenfor.

  • Et godt råd er at opbevare vejsalt eller smelteprodukter i en tæt forseglet beholder for at forhindre klumpning og bevare saltens effektivitet.

  • Glatførebekæmpelse er vigtigt, så bilerne ikke skøjter rundt, hvilket også gør sig gældende for gående.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like