Hus

Du behøver ikke at være en stueplante

single-image

Det grønne liv inden døre

Palmer i din spisestue

Hvorfor ikke, sagde jeg til mig selv, da jeg stod i plantecenteret i forgårs. Jeg kiggede på nogle stueplanter, hvoraf en del af dem var palmer, og jeg fik en helt uimodståelig trang til at købe mig en hel urskov, så jeg kunne bo i et virkelig grønt hjem. Som sagt så gjort. Jeg købte otte planter og slæbte dem alle med hjem selv. Det blev jeg selvfølgelig ret grisset af, men heldigvis havde jeg mine vaskenødder eller sæbenødder derhjemme, så jeg kunne vaske mit tøj, der var blevet møgbeskidt af jord.

Jeg gider ikke selv at være en stueplante. Jeg vil have naturen tæt på mig, og det er derfor jeg har besluttet mig til at bo sammen med en hel masse planter. Det er mit grønne valg.

Mig og min palme

Mennesker og planter er på bølgelængde

Der er et eller andet mellem mig og min nye palme. Jeg kan mærke det. Som om vi har et hemmeligt sprog sammen, som binder os sammen selvom vi er to vidt forskellige arter. 

Palmen, som jeg nu bor sammen med her i stuen, er oprindelig fra Brasiliens regnskov, men nu er den altså blevet plantet i en stor urtepotte her hos mig, og det er jeg overlykkelig for. Jeg taler ikke sammen med den med ord, men måske i en slags bølger. Man kunne måske sige, at vi var på bølgelængde.

Kæresten skred

Hun må selv om det

Min kæreste er lidt sart, og hun var ikke så glad for, at jeg kom anstigende med hele otte planter, hvor tre af dem var ret så store palmer. Nu er jeg bare sådan anlagt, at jeg ikke kan tage mig af det. Ved I hvad, jeg sagde til hende? Jeg sagde, at hun måtte tage sig sammen. Helt ærligt, hvad ligner det også at blive pigesur over, at jeg kommer hjem med en flot og grøn livsstil til os begge to. Nu begynder det nye liv jo. Så må det være med eller uden hende. Jeg har heldigvis mine planter at tale sammen med.

Gitte er en skøn kvinde, og vi har været sammen i tretten år. Mine børn er for længst flyttet hjemmefra, og Gitte har aldrig ønsket at vi skulle have børn sammen, Hun har også et voksent barn fra et tidligere forhold. En hund kunne hun heller ikke tænke sig, at vi havde sammen, og det er da nok også lidt derfor, at jeg har tænkt, at vi kunne have nogle planter sammen. 

Selve den store plante er helt klart kun min, men det behøver jeg jo ikke at fortælle hende, ikke ligefrem, vel. Jeg ved, at hun har grønne fingre. Jeg har set det engang, vi var på kursus på en planteskole for syv år siden, så hun skal nok komme tilbage, og så kan vi leve et dejligt og bæredygtigt liv sammen til resten af vores dages ende. Det er jo hende, jeg elsker.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like