Hus

Derfor skal du vælge et pillefyr

single-image

Står du og overvejer om du skal anskaffe dig et pillefyr? Så skal du i hvert fald læse med her. Her har vi nemlig samlet 3 fordele til, hvorfor du skal vælge et pillefyr frem for enhver anden varmekilde. Læs med her og find ud af, hvorfor pillefyret er den bedste løsning for alle – også dig!

Et pillefyr er godt for miljøet

Et pillefyr er modsat mange andre opvarmningsmetoder meget godt for miljøet. Der opstår næsten ingen forurening, når du brænder træpiller af. De gasser, som opstår under forbrændingen, brændes nemlig også af på grund af den meget høje temperatur. Der er således ingen risiko for at dig og din familie ender med at gå rundt og indånde skadelige partikler.

Afbrændingen af træpiller er desuden CO2-neutral, hvilket betyder at træpiller slet ikke bidrager til drivhuseffekten. Af samme grund er træpillerne ikke belagt med en CO2-afgift, og du passer således godt på miljøet ved at vælge træpiller.

Et pillefyr er godt for pengepungen

De traditionelle varmekilder kan være meget dyre, og det er et pillefyr bestemt ikke. Der er således mange penge at spare, hvis du vælger at skifte til et pillefyr. Hvis du skifter fra elvarme, kan du regne med en besparelse på helt op til 70 procent, imens et skifte fra olie- eller gasfyr kan give en besparelse på op til 60 procent. Det er en del penge i løbet af et år, som du i stedet kan bruge på dig selv og din familie – måske bliver der endda råd til en ekstra lille ferie.

Et pillefyr passer til både nyere og ældre huse

Mange andre energivenlige varmeløsninger egner sig først og fremmest til nyere huse, men det samme er ikke tilfældet med et pillefyr. Det kan nemlig bruges i både ældre og nyere huse. Det betyder at du ikke skal tænke på genisolering eller anden optimering af huset, før du kan tage et pillefyr i brug. Du kan tage det i brug med det samme.

Er du blevet overbevist om at et pillefyr er det rigtige valg for dig? Godt! Find piller til dit fyr her.

You may also like