Hus

Skal mine vinduer udskiftes?

single-image

De fleste mennesker kender til, at der kommer dug på deres vinduer. Hvis man har haft de samme vinduer i mange år, kan det ofte være en god ide at få tjekket op på, om de er i ordentlig stand, så man undgår større risikoer for f.eks. fugt.

Tegn på at dine vinduer skal skiftes

Hvis ens vinduer skal skiftes, vil det vise forskellige tegn på, om dine vinduer er utætte. Der er derfor nogen forskellige metoder, som du kan benytte dig af for at tjekke om dine vinduer skal skiftes.

  1. Til at starte med kan det være en god ide at se, om det trækker ind.

  2. Når man skal tjekke om ens vinduer holder tæt, kan det være en god ide at tjekke, om vindurerne holder helt tørre. Hvis der er dug at spotte på indersiden af ruderne, skal du have dem skiftet, da dette kan være med til at udvikle skimmelsvamp.

  3. Tjek om vinduet er råddent, og dette gør du ved at tjekke, hvordan træet og standen rundt om vinduerne er i.

  4. Hvis du ikke vil løbe en risiko, og du vil være sikker på, at alle vinduer, men også døre er isoleret ordentlig, kan det være en fordel at få taget en termografering. På denne måde viser det uden nogen tvivl, hvor huset er godt isoleret, men også hvor der trænger til en forbedring.

Vælg vinduer

Hvis det viser sig, at det trækker ind, kan det være en god ide at få vinduerne skiftet. Dette vil du blive glad for i sidste ende, da du kan spare en masse penge, og dette kan bl.a. ses på regningerne. Når du skal have skiftet vinduer, kan du vælge plastvinduer, og du kan finde en masse forskellige modeller, så det passer til din smag, men desuden også til husets stil.

You may also like