Hus

Hvad koster et nyt trægulv?

single-image

Når du står og skal investere i et nyt gulv så er prisen ikke en uvæsentlig faktor, men hvad koster et nyt trægulv? Det kan der ikke gives et enkelt svar på, for som det ses hos en af Danmarks største gulvforhandlere FlotteGulve.dk, så kan prisen på et trægulv spænde vidt fra omkring et par hundrede til flere tusinde pr. kvadratmeter. Her kan du læse mere om hvilke faktorer, der har betydning for prisen på et trægulv.

Træsorten

Trægulve findes i mange forskellige trætyper og hvilken trætype du ønsker spiller en afgørende rolle for prisen på dit nye trægulv. Ønsker du et trægulv i klassiske lokale træsorter så som ask, bøg og eg, så starter prisniveauet i den lavere ende mens den smukke mørke træsort valnød og mere eksotiske træsorter så som merbau og wenge er noget dyrere.

Sorteringen

Trægulve er inddelt i sorteringer alt efter hvor ensartet eller rustikt et udseende træet har og hvorvidt der er knaster og lignende i træet. Et ensartet udseende uden knaster stiller højere krav til træet, der anvendes til produktionen og derfor er prisen på disse sorteringer også højere end på de mere rustikke sortering. Derfor er det heller ikke overraskende at disse sorteringer ofte har navne så som Prima, Exquisit og Exklusiv. Du skal derfor være forberedt på at jo mere elegant og ensartet et gulv du ønske jo højere en pris kommer du til at betale.

Gulvtypen

Trægulve findes i forskellige typer hvoraf de mest udbredte er parketgulve og plankegulve. Som hovedregel vil et parketgulv være det billigste valg. Denne gulvtype kaldes også ofte et 3-stavsgulv, hvilket skyldes at hvert bræt er sammensat af 3 stave modsat et plankegulv, hvor overfladen kun består af et stykke. Det betyder, at de træstykker der anvendes til produktionen af gulvet er mindre end dem der kræves for at lave et plankegulv, hvilket gør prisen lidt lavere.

Kvaliteten

Som ved de fleste produkter er der også ved trægulv en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Her er det dog vigtigt, at du også forholder dig til træsort, sortering og gulvtype. Et gulv i eg til 500 kr./m2 kan således sagtens være i en ligeså god kvalitet som et gulv i valnød til 900 kr./m2. Ligger prisen på dit nye trægulv meget under 200 kr./m2 så vil det til gengæld være en god ide at tjekke kvaliteten en ekstra gang før du køber gulvet.

You may also like