Hus

Sådan vælger du vinduer til boligen

single-image

Vinduer fås i alverdens størrelser, stile, prisklasser og energiklasser, og det er fire vigtige punkter, du skal tænke på, nå du skal have nye vinduer til boligen. Bygger du nyt, kan du i høj grad selv vælge stilen og størrelsen, men der er bestemte krav til energiklassen og prisen afhænger af mange forskellige parametre. Skal du udskifte vinduer, skal du være klar på en større renovering, hvis du vil ændre størrelsen. Det kan være svært at træffe det rette valg, og derfor får du her nogle tips til, hvordan du vælger de rette vinduer.

Gå ud fra boligens stil

Når du skal bestille vinduer til dit nye hus eller skifte vinduer i dit gamle, er det en god idé at tage udgangspunkt i husets stil. Hvis du ikke matcher vinduerne til boligens udtryk, kan huset nemlig komme til at se forkert eller skævt ud. Det ville eksempelvis nemt kunne se malplaceret ud, hvis du vælger store, moderne glaspartier til din gamle, klassiske landejendom. Farven på vinduerne kan også have en betydning for husets udtryk. Har du en moderne bolig i neutrale farver, passer det måske fint vælge vinduer med en speciel glasfarve eller prangende farve på karmen. Det ville det måske ikke gøre, hvis du bor i en klassisk murstensvilla. Har du brug for udskiftning af vinduer, kan du kontakte hele Midtjyllands glarmester, som kan give dig gode råd med på vejen.

Tjek op på energimærkningen

Når du skal vælge nye vinduer, er det en god idé at vælge så energivenligt som muligt. Nok er energivenlige vinduer lidt dyrere at købe, men det vejes hurtigt op, når du modtager din næste varmeregning. Jo bedre en energiklasse et vindue har, jo mindre varme slipper der nemlig ud fra boligen. Det betyder, at du kan vælge energirigtige vinduer og samtidig spare penge årligt, så merprisen hurtigt tjenes ind igen.

You may also like