Gode råd

Et godt råd til valg af din eller dit barns efterskole

single-image

Hvis du er en forælder af et barn, som gerne vil på en efterskole efter folkeskolen, eller en teenager der selv skal på en efterskole efter sommerferien, bør du læse med. Da du får informationer om, hvilken slags efterskole du bør vælge.

Hvad skal du efter sommerferien

Det første du skal overveje, inden du vælger efterskole, er hvad dine behov er, derefter bliver det lidt nemmere at vælge, lige præcis den efterskole du skal have. Valget er en af de vigtigste valg, som du kan lave i din sene ungdom, så derfor skal du sikre dig du finder den rette efterskole.

Forskellige slags efterskoler

Når du har valgt og fundet de behov, som er nødvendige for dig, er det meget nemmere at vælge hvilken slags efterskole du skal på. Men hvis du stadig mangler lidt inspiration, kan du bl.a. tage på en Idrætsefterskole på Fyn, musikefterskole på Sjælland eller kristne efterskoler i Jylland.

Sociale relationer

På sidste dagen af efterskoleopholdet bliver der udvist mange følelser, men på førstedagen er de unge lige så generte og tilbageholdende. For en stor del af eleverne er det første gang de står på egne ben, væk fra deres forældres støtte. Så det er den oplagte mulighed for at lave nye venskaber, i de nyopståede muligheder. Da du sover, spiser, bor, studere, griner, græder osv. sammen med dine nye efterskolekammerater.

Personlig udvikling

Det er også den perfekte mulighed for at udvikle personligt, da man blive vant til at stå på egne ben, i nye og skræmmende omgivelser. Man lærer både at tage ansvar for sig selv og sine medmennesker. Fagligt udvikler man sig også, i lige præcis den retning man har lyst til. Da der er et stort udvalg af retninger og valgfag, er der stor mulighed for at pege sig ind på de områder, man interessere sig indenfor.

You may also like