Hus

Dette er værd at overveje, før ”Projekt Ny Udestue” kan gå i gang

single-image

Det kan være super lækkert at være ejer af en både flot, hyggelig og lækker udestue. En udestue kan fungere som et ekstra rum tilhørende huset, hvor du kan nyde alle fire årstider, og hvor du kan hygge dig med en god bog og en kop varm te i en dejlig alenestund, spise god middag med en flok venner, eller spille brætspil med hele familien.

Inden du skal til at give dig i kast med hele projektet med at opsætte og istandsætte din nye udestue, kan følgende være en god idé at tage med i overvejelserne:

  • Hvad skal udestuen bruges til? Skal du kunne benytte dig af udestuen hele året rundt, sådan at udestueelementerne skal være godt isolerede, så du eksempelvis ikke fryser om vinteren?
  • Hvor stor skal din nye udestue være? Skal der for eksempel kunne være plads til et bord med stole, så du kan invitere familien eller vennerne til aftensmad? Og skal der også være plads til nogle fine planter, smukke blomster, lækre frugttræer og velduftende krydderurter? Eller er det nok bare at have plads til en hyggelig sofa eller lænestol, hvor du kan nyde en dampende varm kop te og en god og spændende bog?
  • Hvor meget lys ønsker du i din udestue? Er du typen, der bedst kan lide at oplyse et rum med hyggelige stearinlys og smukke lamper, eller vil du hellere have et naturligt lysindfald via store vinduer, som også kan være med til at opvarme rummet, når solen skinner udenfor?
  • Hvor meget vedligeholdelse har du tid og overskud til? Du kan få de fleste materialer som helt vedligeholdelsesfrie, så du ikke behøver bruge tid på dette. Hvis du eksempelvis ønsker glastag, kan du få dette med en belægning, der gør at det er selvrensende, så både skidt og smuds bliver skyllet væk i regnvejr.

You may also like