Have

Gode råd til dig, der skal gøre plantekassen forårsklar

single-image

Mange mennesker nyder at have en flot have, som er fyldt med farvelige blomster og smukke bede, eller en stemningsfuld terrasse, som dufter dejligt af diverse krydderurter og er prydet med smukke og dekorative blomster. Der findes mange muligheder for at indrette sin have, sin terrasse, sin altan, eller hvad man ellers er velsignet med af udendørsareal. En god og holdbar løsning, som ofte passer både på terrassen og på altanen er en eller flere plantekasser. I en plantekasse har du nemlig, på grund af kassens høje placering, god mulighed for at kan holde et skarpt øje med dine blomster, dine krydderurter, dine frugttræer, eller hvad du ellers ønsker at plante i dine plantekasser eller i dine højbede – og derved kan du også nemt både passe og vande dine planter dagligt.

Her finder du fire gode råd til at gøre dine plantekasser klar til forårssæsonen:

  1. Vælg den rigtige plantekasse eller højbed og overvej hvor de skal placeres, på hvilket underlag, og hvad du ønsker at plante deri. Vælg også din plantekasse eller dit højbed i et materiale, som ikke smitter af ved berøring – eventuelt galvaniseret stål.
  2. Vælg noget let jord, der holder godt på fugten. Desuden er det vigtigt, hvis du vil dyrke spiseligt grønt, at jorden ikke er forurenet. Derfor er det en god idé at købe noget rent og friskt jord fra starten af.
  3. Vælg de rigtige planter, og hav temperatursvingninger og øget fordampning i baghovedet, når du vælger. Et sikkert valg er planter der elsker varme, og som kan tåle at blive lidt udtørrede om sommeren, samt kan tåle kulde om vinteren.
  4. Sørg for at vande plantekasser og højbede jævnligt. Hellere vande dem lidt og ofte, frem for meget og sjældent.

You may also like