Gode råd

Gode råd om a-kasser

single-image

A-kasse står for arbejdsløshedskasse. Det er med andre ord en forsikring for dig, der arbejder som på det ordinære arbejdsmarked. Du kan have gavn af at være medlem uanset, om du arbejder fuldtid, deltid, som lønmodtager, selvstændig eller freelancer. Det er nemlig din garanti for, at du kan få en indtægt, hvis du mister dit arbejde. Når du er forsikret, vil du nemlig få udbetalt dagpenge i tilfælde af ledighed. Du kan finde en billig a-kasse.

Meget mere end kun dagpenge

Det er ikke kun dagpenge, som en a-kasse skal udbetale. De skal også udbetale feriedagpenge, efterløn samt orlovsydelse til børnepasning.

Derudover skal de også tilbyde dig vejledningssamtaler, hvis du bliver ledig. Ligesådan kan de også tilbyde dig forskellige kurser og rådgivning, der lettere kan få dig i job, hvis du bliver ledig. En god a-kasse kan også hjælpe, hvis du allerede er i job, men gerne vil skifte. Derfor er det en god idé at finde en, der er specialiseret inden for dit arbejdsfelt.

Hvis du har brug for en større indtægt end dagpengesatsen

Nogle mennesker vil ikke kunne klare sig for en dagpengesats alene. I så fald vil det være en god idé at vælge blandt de a-kasser, der tilbyder en lønsikring. En lønsikring er en ekstra forsikring, der sikrer dig et højere beløb end dagpengesatsen, hvis du bliver ledig.

A-kasser er ikke fagforeninger

Du melder dig ikke ind i en fagforening. Ofte tilbyder de også fagforeninger, og der kan være god grund til at lade den samme organisation stå for begge dele. Den væsentligste forskel på de to organisationerne er, at en fagforening ikke kan udbetale dagpenge eller lignende ydelser.

Til gengæld varetager en fagforening sine medlemmers interesser. Blandt andet ved at kæmpe for bedre løn- og arbejdsvilkår. Med andre ord giver fagforeninger dig en juridisk sikkerhed på arbejdsmarkedet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like